torsdag 2 juli 2009

En ny dag i paradiset

Solen skiner, det är varmt. Sommarsverige visar sin bästa sida. Till och med uteliggarna har det bra nu om dom bara får mat så det räcker.
I Almedalen strålar politiker och mediafolk ikapp med solen. Lyckliga Sverige.
Guvenör Schwartzenegger i Californien har det inte lika trevligt dock, trots all sol. En av världens rikaste stater ställer in betalningarna. Nu ska det skäras i de offentliga utgifterna, inte med täljkniv utan med yxa. Det hjälper tydligen inte hur rik man än är när man lever i sus o dus.
Kanske något att tänka på för svenska politiker som har BNP som ett mantra. Californien har ju nästan det högsta i världen. Eller beror deras problem på att dom har valt en gammal B-skådis som ledare.

Vi kan i allafall glädjas åt att vi nu är EU:s ordförandeland. Nu ska det bli andra bullar med en moralisk stormakt vid rodret. Hela EU kommer att bli som en enda stor svensk kommun med Reinfeldt som kommunalordförande. Bäva månde Tyskar, Fransmän och Britter. Nu ska det bli jämställt och öppet minsann, synd bara att ersättningarna till de folkvalda och tjänstemän inte håller sig på kommunal nivå.

Nej nu ska jag sluta vara gnälligt svensk trots att jag har ett fult sår i skallen efter en bisarr olycka igår. Jag har lyckligtvis inte fått några men av smällen. Eller?.................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar