fredag 21 februari 2014

Tillbaka med en urgammal blogg

Vem kommer ihåg att jag har en gammal blogg? Jag hade själv glömt bort den.
Men nu blev den helt plötsligt intressant för mig igen. Jag har nämligen fått en jäkla massa tid.
Med relativt god självkännedom vet jag att jag måste göra något utvecklande när jag har så mycket ledighet annars blir det lätt surfning på nätet och dataspel för min del.

Jag har fått en ofrivillig paus i tillvaron, ja ofrivillig är väl inte helt sant men det förhåller sig så att min före detta arbetsgivare, Hörby kommun, ansåg sig inte vara i behov av mina tjänster längre. Därför fick jag ett erbjudande om avgångsvederlag som jag efter en viss eftertanke accepterade. Så nu har jag alltså en längre tids ledighet framför mig som jag måste använda för att skapa mig en ny framtid kan man säga.

Nu ska jag ju villigt erkänna att med tanke på vad som händer i Hörby kommun just nu så känns det ju mer än lättande att få lämna denna arbetsplats bakom sig. Ingen som läser Skd har väl lyckats undvika att se att kommunen befinner sig i ett totalt kaos nära ett haveri.

Anmälningarna haglar över kommunen från alla håll över bristande rutiner och dålig arbetsmiljö Anställda larmar Jag känner verkligen med mina tidigare kollegor som varje dag måste genomlida sin arbetstid på detta sätt.Fackförbund anmäler Men det allvarligaste är att medborgaren som genom sin skattsedel finansierar detta inte får den service som dom har rätt till.

Men vad är det som händer i Kommunen? Socialförvaltningen drar över med 30 miljoner 30 miljoner back och socialchefen Peter Hansson säger att varför har han ingen aning om Social chefen vet inte och mitt i detta har tydligen ekonomen slutat. Socialnämnden befinner sig i ett chocktillstånd med följande handlingsförlamning.
Är det någon mer än jag som stilla undrar varför ekonomen slutade. Jag anar ugglor i mossen och mer än en begravd hund.

Tekniska förvaltningen är också nära haveri på grund av ett makalöst politikerstyre. Den nya Samhällsbyggnadschefen som var både duktig och drivande slutade eftersom det var omöjligt att jobba under sådana förutsättningar som som förelåg. Nyligen fick vi också reda på att Fastighetskontoret som ligger under Tekniska nämnden inte vet vad dom förvaltar eller har ansvar för.fastighetskontoret Jag avlutade mina fem år i hörby kommun med att jobba på Gatukontoret en kort tid efter att ha blivit förflyttad dit från socialförvaltningen. Gatukontoret ligger under Tekniska förvaltningen det också. Där fick jag insyn i hur det verkligen förhåller sig i denna förvaltning.
Arbetsstyrkan på Gatukontoret är duktiga och trevliga människor fick jag erfara men deras arbetssituation är ohållbar beroende på inblandning av politikerstyre.


Huvudkombatanterna i denna röra är kommunalrådet Lars Ahlkvist (M) och Pelle Skerup (M) ett-upptradande-som-saknar-motstycke

Nu säger vän av ordning att det är "inte ens fel att två träter" Men i detta fallet får jag som med egen erfarenhet har sett hur det har gått till ställa mig på Lars Ahlkvists sida. Pelle Skerup är ensam ansvarig (med hjälp av några nickedockor) för det som händer i Tekniska nämnden och för att arbetsmiljön är som den är i Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Jag är ju själv Miljöpartist och är ersättare i fullmäktige i Hörby. Vi hade årsmöte i mp förra veckan och då blev jag vald till kassör och medlemsanvarig. När det gäller det kommande valet vet jag inte om jag hamnar på valbar plats men ett kan jag lova och det är att vi i Mp Hörby och jag själv inte kommer att vila innan medborgarna i Hörby får valuta för sina skattepengar och vi får rett upp denna otroliga röra som vi upplever i Hörby nu.

Trevlig helg till alla fina Hörbybor och vänner.

3 kommentarer: